23
mrt-2015

Op de culi inspiratie tour

  • Vincent-Eilandkeuken-Texel-1
  • FoodHallen-Amsterdam-2
  • FoodHallen-Amsterdam-1
  • FoodHallen-Amsterdam-Hubego
  • highttea-smulpot-texel
  • Brasser-Rebecca-Texel

Wat is er nou heerlijker dan een culinaire inspiratie tour in het weekend? Wat zeg ik, weekend? Week! Als eventmanager van verschillende food events is het natuurlijk wel de bedoeling dat je een beetje weet wat er speelt in horeca, food en non food ‘land’. Wat zijn de ontwikkelingen en trends op dit gebied? Waar staat men voor in de rij en waar verheug je je op als bezoeker van een culinair food evenement?

Deze inspiratie tour begon met het lezen van het online magazine van Food Inspiration. Hier word ik blij van. Gelukkig ontving ik een ‘reminder’ in mijn mailbox en heb ik heerlijk zitten scrollen door het magazine. ‘Femme Vitale’ was de titel… ik voel me aangesproken en kan niet wachten om verder te lezen en mijn ogen dwalen af langs alle hippe en catchy thema’s en aansprekende koppen boven de pagina’s, om nog maar niet te spreken over bijpassende soul muziek. Ik ben helemaal in mijn sas. Of ondernemende dames…. wat dacht je hiervan?

FIM: In de afgelopen tien jaar is het ondernemerschap sterk op de voorgrond getreden, niet alleen als een middel om banen te creëren en de economie te doen opleven, maar ook als een nieuwe manier van denken en oplossen. Dit is nog meer het geval voor vrouwelijke entrepreneurs. Enkele van de onderliggende redenen zijn voor vrouwen heel gewoon maar voor het ondernemerschap best uitzonderlijk vrouwen hebben het!

Met dit compliment in de pocket, verheug ik mij op het werkoverleg dat er deze week gepland staat (lees; business & pleasure); maandagavond heb ik met Marike Timmermans de nieuwe deelnemer van Texel Culinair getest: eetcafé Inn de Knip We hebben gesproken over de media inzet rondom Texel Culinair. Met name over de bekendmaking van het hoofdingrediënt van Het Kwekertje; een gewaagd trendy gerechtje, gekoppeld aan één van de hoofdsponsors De Kweker. Een hotlist met bloggers en journalisten is samengesteld; nu is het mijn taak om de inhoud vorm te geven. Trouwens, best een uitdaging; oma’s bourgondische spare-ribs eten én aantekeningen maken.

Dinsdagavond; als we het hebben over ondernemende vrouwen is mijn vriendin en mede JONT lid Martine van Hintum van Beauty Outline toch wel een top voorbeeld. Ik werd getriggerd door een FB aanbieding van Vincent Eilandkeuken  Een 3-gangen menu werd geserveerd, met niet alleen goede gespreksstof als hoofdingredient, maar ook het hoofdingredient van Het Kwekertje passeerde de revue. En ssst…. we zullen nog niks verklappen;-). Het dessert stal de show…

Wow; culinaire kunst op een té leuk bordje!

Dit weekend was het tijd om het eiland weer eens in te ruilen voor de grote boze buitenwereld. Om te voorkomen dat we echt gaan denken dat we hier in Utopia leven, moet je zo nu en dan toch echt even met beide benen op de stadse grond staan. Deze 010- er heeft zich op 020- terrein begeven; de Food Hallen in Amsterdam. Een aanrader, een must… tja, gewoon doen! H(eerlijk) toegankelijk streetfood, voor een redelijke stadse prijs. Schaamteloos, met de saus druipend langs mijn gezicht kan ik toch wel zeggen; ik word echt blij van  The Butcher burger en het fantastische Spaanse tintje van de iberico ham van Jabugo. Check de fantastische puntzakjes waarin dit wordt geserveerd; een idee om mee naar huis te nemen. De olijfjes die daarbij geserveerd worden zijn alleen al de moeite waard. Nadeel; na deze twee stands zat ik vol. Of eigenlijk ook wel slim…. ik kom terug, absolutely!

Het is maar goed dat de afsluiter van deze week, de High Tea van De Smulpot niet direct na mijn uitspattingen werd geserveerd. Een dag later… van zoet tot hartig, van munt-thee tot koffie. Ook daar werd ik blij van en de presentatie was ook weer om door een ringetje te halen. Geschikt voor ondernemende vrouwen? Check! Net als hun doordeweekse barhap overigens; aanschuiven, bordje leeg eten en op naar de volgende vergadering.

What’s next? Rollende keukens, beach food… Of misschien weer een uitstapje?Rotterdam… Markthal? Of misschien wel Ibiza?

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec