16
apr-2015

Hoe ‘werkt’ een evenement?

Vacatures voor een vrijwilligersbaantje op Texel zie je zelden voorbij komen. Echter zijn organisaties van evenementen altijd op zoek naar vrijwilligers of stagiaires. Ook op het eiland heeft ieder succesvol evenement een onmisbaar team van vrijwilligers nodig. En gelukkig maar, want vrijwilliger zijn op een evenement is super leuk!

Als vrijwilliger hoef je natuurlijk geen entree te betalen en dat is bij een festival zoals Sommeltjespop of Sun Beats mooi meegenomen. Vrijwilligers zijn goud waard en dat weten de organisaties maar al te goed. Daarom hoef je tijdens het werken op een evenement je geen zorgen te maken over eten en drinken. Vaak staat er een goed gevulde lunchbag klaar, maar een uitgebreid lunchbuffet zoals bij Waanzin Texel is inmiddels ook geen uitzondering meer. Een evenement bijwonen met een gesloten portemonnee, ideaal toch?

Organisaties bedanken hun vrijwilligers graag voor hun inzet. Dat doen de Texelse organisaties bij voorkeur in de vorm van kleding of een vrijwilligersavond. Zo is op het eiland de vrijwilligerstrui van de Ronde om Texel inmiddels een collectors item geworden. Ieder jaar worden alle vrijwilligers in een kwalitatief goede crew-trui gestoken. Maar ook de vrijwilligersavond van Texel Culinair is ieder jaar weer een gezellig moment. Op een ongedwongen manier wordt er nagepraat en geproost op de geslaagde samenwerking.

Het is leuk om samen met een vriend of vriendin op een evenement te werken, maar alleen kan ook prima. Je leert namelijk snel mensen kennen omdat de groep vrijwilligers een team moet vormen. Je vrijwilligersjob kan ook nog eens een positief effect hebben op je netwerk. Werken tijdens een evenement is leerzaam. Je leert te werken met nieuwe technieken, in een andere omgeving en met een andere structuur. De werkzaamheden die je hebt verricht mag je zelfs noteren op je CV.

Daarnaast is het ook enorm leuk om de andere kant van het evenement mee te maken. Door dichterbij de organisatie te staan zie je hoe een succesvol evenement in elkaar zit. Vind je het kopen van muntjes altijd zo vervelend? Na het werken op een evenement snap je dat muntjes het veel eenvoudiger maken voor zowel de bezoeker als de organisatie.

Werken tijdens een evenement geeft een goed gevoel. Met het team werk je eraan om het evenement in goede banen te laten verlopen en alle bezoekers zo snel mogelijk van dienst te zijn. Bij De VerzamelPost worden bijna wekelijks kleine evenementen georganiseerd. Als vrijwilliger kun je met een voor jouw kleine bijdrage zorgen voor een groots effect.

Lijkt het jou leuk om te werken op een evenement? Bekijk dan eens welke evenementen er op de agenda staan en stuur de organisaties gerust een mailtje. Iedere organisatie is blij met vrijwilligers die initiatief durven te nemen en zullen je mailtje dan ook met open armen ontvangen.

Welk Texels evenement staat op jouw verlanglijstje?

Redactie: Desirée Boon

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec