21
mei-2015

Even voorproeven…

  • bos en duin
  • Inn de knip 1
  • Inn de knip 2
  • Inn de knip 3
  • kroontjes
  • pakhuus
  • quinty 2
  • quinty

Texel Culinair, stiekem misschien wel één van mijn leukste projecten. Inmiddels mag ik alweer voor de derde keer als eventmanager dit prachtige evenement organiseren. En het leukste onderdeel van alles; het voorproeven.

In de maand juni gaan Liselotte en ik op pad. Alle gerechtjes zijn van te voren ingeleverd, bestudeerd en al smachtend gaan we op ze af; de deelnemers van Texel Culinair 2015. Ze zijn nooit zo blij met me in het begin van alle voorbereidingen; het op tijd aanleveren van alle gerechten, dubbele inzendingen bespreken, datum prikken voor de fotografie etc… Allemaal zaken waar je als chef-kok niet op zit te wachten, zo net voor het hoogseizoen. Kun je nagaan wat ze zouden doen als ik in juli zou aankloppen.. onmogelijk!

Maar geen zorgen. Al snel zitten we weer heerlijk aan de koffie herinneringen op te halen, terwijl de gerechtjes worden bereid. Kunstwerkjes zijn het. Het moet uiteraard wel realistisch blijven, anders is het zo’n domper tijdens het evenement.

Van Oudeschild naar De Waal, van Den Hoorn naar De Koog… een tour culinair in mijn kleine blauwe scheurmonstertje. Terwijl Liselotte de echte foto’s maak, maak ik voor de achterban alvast de triggers. Alleen een foto, nog geen naam. De deelnemers zelf maken ook vaak nog een foto, een hilarisch tafereel. Al kontdraaiend met ons drie boven dat kleine bordje.

Nadat de foto’s zijn gemaakt worden de omschrijvingen nog even goed doorgenomen en de juiste foto voor het boekje en de website geselecteerd. En ho eens, we hebben zelf een app tegenwoordig 😉 Daar staat natuurlijk niemand bij stil als het informatieboekje op de mat valt…. ze doen zo hun best. Alles wordt nauwkeurig afgewogen; welke inkoop, welke kleurstelling, wat is hot, wat doet de ander? Dat laatste is nog wel een dingetje. De wedstrijd doet er wel degelijk toe, want stiekem vragen ze allemaal…. “En wie denk jij dat er dit jaar de meeste kans maakt?”

Een gezond competitie niveau wordt aangewakkerd. En zonder een duidelijke uitspraak te doen; dit kan nog wel eens een verbazingwekkende uitslag worden dit jaar. Niet geheel vreemd dat ze er zo voor gaan, je krijgt immers de nodige aandacht vanuit de pers. Zo staan de volgende namen al genoteerd voor dit jaar, thanks to de hulp van onze persvoorlichter Marike: NRC, FHM Magazine, Telegraaf, Pauline’s Keuken en Sandra Ysbrandi. Nog vele anderen zullen volgen.

Zo, het voorproeven zit erop, helaas. Ik ben trots op ze! De rest van de voorbereidingen gaan in hoog tempo door. To be continued….

 

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec