15
jun-2015

Ode aan de vakantiekracht

Horeca, Texel, WOEE   /  

Texel; zoveel mogelijkheden en zo veel vakantiebaantjes. Hier wordt soms luchtig over gedaan, maar de horeca is toch echt een vak apart! Daarom een serenade van mij aan jou. Aan jou als vakantiekracht. Stom woord; wat dacht je van visitekaartje?

Stel je eens voor… een gezin heeft gespaard om op vakantie te gaan en verheugen zich er al maanden op. Dan komt eindelijk de dag dat ze ons┬áprachtige eiland mogen gaan bezoeken. Auto vol met tassen, de kids op de achterbank al zingend “we zijn er bijna”…. Eenmaal aangekomen bij de boot begint het avontuur.

Dat eerste kopje koffie, lekkere broodje met een lokale kaas of lamsham, geserveerd door jou! Dat is de eerste ervaring die zij (na het boeken) zullen hebben met de gastvrijheid van het eiland. Als je er zo over nadenkt is het best wel een belangrijk eerste contact, nietwaar?

Het gezin bezoekt het eiland, eet hier en daar een hapje, drinkt een drankje en bezoekt meerdere prachtige locaties. Allemaal kostbare momenten voor de herinnering aan het eiland. Jouw rol daarin is cruciaal. Hoe gastvrij zijn de Wadden? Dat antwoord kun jij geven middels jouw manier van bedienen, helpen, serveren, koken en het te woord staan van de gasten. Jij kunt daar als geen ander het verschil in maken.

Dus zomaar een vakantiebaantje? Nee. (Vakantie)werk in de horeca, het is echt een vak apart! Zie jezelf als het visitekaartje en geheid… ze komen terug!

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec