21
jul-2015

Brief aan Ronald Giphart

Beste Ronald Giphart,

Een uitnodiging vanuit het ‘verre’ noorden, een eiland met grote culinaire ambities. Een eiland met lokale producten, stoere zilte eigenzinnige ingrediënten en eigenwijze koks die de bezoeker culinair brandmerken. Om ze zo voor altijd te laten terugkeren naar Texel.

Nog niet zo lang geleden heb ik genoten van de compassie, bezetenheid en ambitie van Sergio Herman. Wat een man, wat een vak en inderdaad; alleen het Huis van de Goden kan hem een plek bieden. Zo kom ik ook op “Eten, drinken en slapen”…. Een avontuur dat begon met een uitnodiging door Boer en Herman zelf. En ook ik wil een nieuw avontuur met een uitnodiging beginnen….

Nu heb ik absoluut geen plekje in het Huis van de Goden, maar ik denk wel dat als het Huis een tuin zouden hebben, Texel die tuin is. Vanuit de organisatie van Texel Culinair zou ik u willen vragen plaats te nemen in de jury van dit prachtige evenement.

Texel Culinair is een driedaags culinair evenement dat het eten van Texel letterlijk op de kaart zet; een intiem lokaal evenement met landelijke allure. Dit jaar zullen op 11 – 12 en 13 september, onder culinair toezicht van 15.000 bezoekers, 30 fanatieke chefs strijden om de titel. En ik zou u willen vragen om naast een aantal door de wol geverfde juryleden plaats te nemen en te beoordelen of Texel werkelijk die goddelijke tuin zou kunnen zijn.

Voor nu veel succes met de presentatie en ik wacht uw reactie met veel plezier af.

Met vriendelijke groet,

Valerie Jongeneel

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec