Het is inmiddels een onderdeel van ons dagelijkse routine, het checken van Facebook, Twitter, Instagram en noem maar op. We maken foto’s en delen deze met de wereld. Het woord ‘selfie’ is niet voor niks uitgeroepen tot woord van het jaar 2013. Inmiddels delen we alles met iedereen, online. Dat betekent dus ook dat iedereen alles van jou online kan terugvinden. En dat is een puntje van aandacht, zeker bij het solliciteren / acquireren. Maar ik neem je graag eerst even mee in het idee hierachter.

Werken op een Eiland
Dit is een gezamenlijk project met mijn JONT collega’s Peter en Chris van 53 Graden Noord. Een project om Texel als woon werk eiland op de kaart te zetten. Op dit platform geven we ook sollicitatie / acquisitie tips. Alles om de nieuwe Texelaar hierheen te halen en onze eigen kanjers te behouden.

De ideale nieuwe Texelaar!
Werken op een Eiland (WOEE) is het platform om werkgevers en werknemers op Texel bij elkaar te brengen. Inmiddels hebben al meer dan 2000 werkzoekenden zich geregistreerd op de website. Maandelijks wordt de site gemiddeld 10.000 keer bezocht. Daar zijn we stiekem best wel een beetje trots op! Van alle ingeschreven kandidaten bevindt zich ruim 40% in de leeftijdscategorie van 18-35 jaar. De leeftijd om of stage te lopen, een vakantiebaantje te vinden of met gezin je te vestigen in een prettigere leefomgeving. Deze kandidaten hebben een aantal eigenschappen met elkaar gemeen; ze zijn woonachtig in de bekende studentensteden als Delft, Amsterdam, Den Haag, hebben een MBO of HBO opleiding genoten en houden van (buiten)sporten, culinaire en culturele activiteiten en het buitenleven. Naast het behouden van onze eigen jeugd, is het bijna noodzaak ook nieuwe jeugd en gezinnen aan te trekken. Deze cijfers tonen aan dat deze doelgroep interesse heeft in ons eiland. De ideale nieuwe Texelaar! dus.

De grote online check
Zoals je ziet, wij hebben onze ingeschreven kandidaten ook aan een kleine online analyse onderworpen. Uit navraag bij onze WOEE klanten blijkt dat ze iedere sollicitant uitvoerig online checken. Niet alleen Linkedin (heb je nog geen linkedin? Maak direct een account aan, dit is hét professionele social netwerk!), maar ook Facebook wordt uitvoerig bekeken. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Overigens, deze tips zijn niet alleen geschikt voor werknemers die een baan zoeken, maar ook voor zelfstandigen / freelancers.

Tips

  • Google jezelf en kijk hoe jij online wordt gepresenteerd. Bevalt het je niet, neem de nodige stappen!
  • Zorg dat de foto’s die van jou online staan, representatief zijn voor hetgeen jij wilt uitstralen. Dus geen beschonken foto’s, foto’s met radicale uitspraken, nachtelijke avonturen of net iets te veel bloot. Je hoeft je natuurlijk ook niet te verstoppen. Voor sommige functies is het juist belangrijk om te kunnen zien dat je sociaal actief bent. Stem jouw online zichtbaarheid dus altijd af met het (sollicitatie) doel wat je voor ogen hebt. Ben je bijvoorbeeld chef-kok, dan zijn foto’s van heerlijke gerechten die jij hebt gemaakt, of van etentjes met vrienden, tripjes die je maakt naar culinaire steden, natuurlijk een absolute must.
  • Check de instellingen van jouw account, zodat ‘niet vrienden’ de juiste dingen zien en niet gelijk jouw privéleven op een presenteerblaadje aanboden krijgen.
  • Zorg voor een professioneel en up to date Linkedin account
  • Wanneer je dit hebt gedaan, kun je ook jouw Socal Media vermelden op jouw CV/ portfolio Zo hoeven ze je niet meer te googlen 😉

Jij bent in control in dit online avontuur. Zorg dat het voor je werkt en niet tegen je. Hier vind je nog een aantal tips die we voor je online gevonden hebben. Ja, ik heb ze gegoogled dus;)

Mocht je vindbaar willen zijn voor klanten / werkgevers… wist je dat je je heel gemakkelijk kunt registreren in onze online database?

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec